Szkoła Teledysków to unikalny projekt edukacji filmowej, w ramach którego, grupa 30 uczestników pod okiem profesjonalnych nauczycieli i opiekunów tworzy wideoklipy dla uznanych artystów. W Szkole Teledysków łączymy ludzi o podobnych pasjach i zainteresowaniach. Po serii wykładów i zajęć uczestnicy w 10 osobowych grupach tworzą teledysk do jednego z zaproponowanych utworów, Do dyspozycji otrzymują profesjonalny sprzęt, pomoc logistyczną i mikro budżet. Resztę pod okiem opiekuna artystycznego grupa musi zrobić sama. Scenariusz, przygotowanie lokacji, pozyskanie aktorów, rekwizyty, i milion innych rzeczy, których wymagamy na planach teledysków gwiazd! Do tej pory zrealizowaliśmy 5 edycji projektu ( 2008,2009, 2010, 2013 i 2015), w ramach którego uczestnicy stworzyli 14 wideoklipów. Wykładowcami w Szkole Teledysków są najciekawsze postacie tworzące teledyski w Polsce:
Yach Paszkiewicz, Roman Przylipiak, Krzysztof Skonieczny, Konrad Aksinowicz, Anna Maliszewska, Agnieszka Inez Kruk, Wojtek Nerkowski
Opiekunowie artystyczni: Agnieszka Gomułka, Maciej Michalski, Janusz Habra, Roman Przylipiak, Do tej pory w ramach projektu powstało 14 wideoklipów. M.in dla Lao Che, Nosowskiej, Bednarka, Mariki, Pablopavo, Nemego, Abla, Emila Blefa, Luca, Moniki Brodki. Łączna ilość odsłon prac naszych warsztatowizów to grubo ponad milion. Teledyski są pokazywane na festiwalach i przeglądach oraz pokazach plenerowych. Wszystkie prace można zobaczyć tutaj: A making of projektu, ukazujący pracę uczestników ostatniej edycji z 2015 roku znajdziecie tutaj: